Nieuwsbrief abonnement

Regelmatig organiseren wij in binnen- en buitenland MTB tochten. Als U op de hoogte wil blijven van onze aktiviteiten, schrijf dan nu in en neem een gratis abonnement op onze E-nieuwsbrief. Via onze E-Nieuwsbrief wordt U via de mail op de hoogte gehouden van al onze openbare MTB events. Onze events bestaan uit MTB-dagtochten en meerdaagse MTB tochten in de mooiste natuurgebieden van Europa.

MTB-LAVA is een kleine mountainbike club die zijn oorspronkelijke roots in Nieuwenhagen (Landgraaf) heeft liggen. Omdat de oprichtende leden van MTB-LAVA deels uit de regio Landgraaf en Vaals komen is de club benoemd tot LAVA (LAndgraaf - VAals.)

MTB-LAVA is officiëel opgericht in1998 en heeft in 2008, na de lancering van de website, een echte boost gekregen. Het begeleiden van toeristen en individuen heeft vanaf dat moment een vlucht genomen. Ontspanning, gezelligheid, buitensport, een zijn met de natuur, dat zijn de kenmerken van MTB-LAVA.
Gedocumenteerde tochten middels Video en GPS apparatuur, route omschrijvingen en impressies met alle benodigde informatie en tips..
De spannenste en de mooiste single trails routes in het grens overschrijdende gebied van Landgraaf, Euregiogebied Kerkrade en het 3 landenpunt Nederland, Duitsland, België.
Georganiseerde MTB tochten of MTB tochten onder begeleiding. Verzorgde MTB tochten en sinds kort organiseren wij Thema tourtochten

Om onze regionale kennis en ervaringen te delen organiseren en begeleiden wij tourtochten of mountainbike tochten.

Wekelijks gaan wij ook in onze eigen regio's op zoek naar nieuwe tracks om vervolgens deze te koppelen aan reeds bestaande om zo het ultime mountainbike parcour samen te stellen waarbij elke mountainbiker zijn vingers bij aflikt. Wij documenteren en geven aan welke bezienswaardigheden, moeilijkheidsgraad, afstanden en hoogtemeters overwonnen dienen te worden. Wij proberen u de voorgeschotelde tracks zo goed als mogelijk te voorzien van de benodigde informatie. De GPS data als ook de benodigde software om deze data te converteren naar elk gewenst GPS apparaat vindt u op onze site.

Wekelijks rijden wij korte routes in en de Euregionale gebieden Landgraaf, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Schinveld, Herzogenrath, Wurselen, Aachen, Simpelveld, Vaals, Epen, Mechelen en de Belgische grensstreek van Gemmenich, Plombiërre, Homburg, Sippenaken en Kelmis. Gemiddelde lengte ligt op 40 km met een duur van 2 - 3 uur
Omdat de Zuid-Oost limburgse, Duitse en Belgische regio onze thuishaven is weten wij als geen ander de leukste en spannenste tracks te documenteren. Kom en ervaar het Mountainbike mekka in het 3 landen regionale gebied Nederland, Duitsland en België.
Regelmatig treft u ons ook in de mooiste natuurgebieden van Duitsland zoals de Moselstreek, Eiffel, Schwartzwald en het Sauerland.
Een van onze favoriete gebeiden zijn ook de Belgische Ardennen. De ongerepte en eindeloze bossen, de variatie van heide, moerassen en de pitoreske dorpen vormen het decor van een fantastische Mountainbike regio vlak over onze landsgrenzen.
Home:MTB-LAVA:Tracks & GPS data:Videos:Fotos:Weer info:Agenda:Nieuws:Contact
MTB-LaVa.nl © 2009 •• R.Meekels