Werkterrein van MTB-LAVA

MTB-LAVA is hoofdzakelijk te vinden in het Zuid-Limburgse Heuvelland en het Euregionale gebied Parkstad. Regelmatig, daarbij verstaan wij minimaal 2 maal per jaar, kunt u ons tegenkomen in de mooiste natuurgebieden van Europa.

Thuishaven Oostelijke Mijnstreek of tegenwoordig ook wel Parkstad genoemd en het Zuid-Limburgse Heuvelland kennen wij uit ons duimpje. Regelmatig verleggen wj niet alleen onze fysieke grenzen maar ook onze MTB route en regio grenzen. Zo proberen wij langzaam het Zuid-Limburgse landschap te verkennen en te documenteren. Een voorbeeld is onze route "rond Puth Schinnen". Een uitdaging voor ons is nog het gebied ten zuidwesten van Valkenburg richting Maastricht.

In de planning liggen ook nog de natuurgebieden van midden Limburg ( Meinweg gebied) en het uitgestrekte natuurgebied rond Roermond. Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat wij meer het te heuvelachtige terrein prefereren.

Tevens in onze planning zijn de Drunense Duinen. Dit Noord-Brabantse gebied ten westen van Eindhoven heeft sterke overeenkomsten met de Brunssummer heide.

De Veluwe is eveneens een item op onze verlanglijst. Dit uitgestrekte gebied tussen Arnhem en Zwolle trekt al langer onze aandacht. Wellicht dat we in de nabije toekomst ook hier een tourtocht organiseren. Dit geldt ook voor het gebied ten oosten van Nijmegen bij Berg en dal. Dit natuurgebied schijnt veel overeenkomsten te hebben met Limburg als het om het heuvelachtige terrein gaat.

De regio van MTB-LAVA is een uitgestrekt Natuurgebied met een veelvoud aan vegetatie. Het gebied strekt zich uit van ten noorden van Schinveld tot het duitse natuurgebied rond Teveren, Ubach-Palenberg, Herzogenrath, Wurselen, Aachen, Landgraaf, Heerlen en Kerkrade(Parkstad), Nuth, Gulpen/Wittem, Valkenburg, Margraten, Mechelen, Epen, Vijlen, Vaals, Homburg, Roetgen, Eynatten, Eupen etc..
Limburg, het mountainbike mekka van Nederland, is onder begeleiding van MTB-LAVA onder verantwoorde omstandigheden te verkennen. Mountainbiken enkel en alleen daar waar is toegestaan. Hoe mooi "ons" Zuid-Limburgse landschap is kunt u dan zelf aan den lijve ondervinden. Diversiteit aan mogelijkheden, als het nu gaat om veldwegen, pospaden, rotsroutes of single tracks, voor elk wat wils. Ook op het gebied van vegetatie, natuurschoon en hoogteverschillen zijn van en in ons Limburg alle opties mogelijk. Uw voorkeur bepaald de route.
Regelmatig treft u ons ook in de mooiste natuurgebieden van Duitsland zoals de Moselstreek, Eiffel, Schwartzwald en het Sauerland. Minstens één maal per jaar gaan we op verkenning uit in het Zwarte woud, het oneindige natuurgebied rond Willingen in het Sauerland in NRW of het Beierse woud tegen de Tjechische grens. Duitsland heeft voor de Mountainbiker erg veel te bieden. Opvalend zijn we de propere omgevingen. eveneens een Schitterend gebied is de Duitse eifel. Ons lievelingsregio is om en rond de Ruhrsee.
De Moselstreek heeft vorig jaar ons hart veroverd. De schitterende vergezichten, de prachtigste kastelen en de lekkerste wijnen doen deze streek tussen Koblenz en Zell menig Mountainbiker zijn hart sneller slaan.
Eveneens ontzettend mooi en uitgestrekt zijn de Belgische Ardennen. In tegenstelling tot de bebossing in Duitsland en Nederland is hier veel meer ongerepte natuur te vinden. Let wel, Mountainbiken in de Ardennen kan gevaarlijk zijn als men niet op de aangegeven route's of paden blijft ! Ardennen kent ontelbaar veel beekjes, maar ook moerasgebieden, heide en bosgebieden. De tijd lijkt in de ardennen soms wel stil te staan. Voor de Bourgondische Mountainbiker het paradijs op aarde.
Home:MTB-LAVA:Tracks & GPS data:Videos:Fotos:Weer info:Agenda:Nieuws:Contact
MTB-LaVa.nl © 2009 •• R.Meekels