MTB-LAVA begeleid en organiseerd Mountainbike tochten
Klik om de foto te vergroten...

MTB-LAVA begeleid in binnen- en buitenland Mountainbike tochten. De eendaagse, tweedaagse tochten of voor meerdere dagen kunnen individueel in samenspraak samengesteld worden.

Klik om de foto te vergroten...

MTB-LAVA is een kleine mountainbike club die naast periodieke georganiseerde toertochten ook individuele tochten begeleid. Onder leiding van een gids worden mountainbike tochten gereden die indivudueel samengesteld kunnen worden. Nieuw zijn onze thema-tochten. De afstand, moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheden kunt u zelf bepalen. Bij de Thema tochten vertellen wij u gedurende de tocht spannende of interessante verhalen die bij het thama passen. Onze thema tochten zijn leerzaam, ontspannen en kwa lengte en duur vooraf te bepalen.

Ook nieuw in ons aanbod zijn onze culinaire tochten, kidstochten en educatieve tochten. De culinaire tocht is een begeleide mountainbike tocht langs diverse boscafe's en restaurantjes. Ook hierbij is het "menu" en het aantal "gangen" vooraf te bepalen. Tijdens onze culinaire tocht worden alle "gangen" op verschillende en andere locaties genuttigd. Vertrekpunt is Vaals alwaar we al snel beginnen met de amuse. Na de amuse wordt de route voortgezet tot aan het voorgerecht, na het hoofdgerecht volgt een tussengerecht, hoofdgerecht, etc..
Zo kan het aantal gangen van onze culinaire tocht zelf worden bepaald. Wij bevelen wel aan om deze culinaire tocht alleen met mooi weer te doen.

Naast de Culinaire tochten hebben wij nog de volgende thematochten;

 • Historische Route's
 • Culturele Route's
 • Religeuze Route's
 • Historische Route's
 • Natuur Route's
 • Culinaire Route's
 • Kids Route's.
 • Kids Workshops
 • Adult Workshops
 • Chateau Route's
 • Biking And Ballooning
 • Voor de jeugd organiseren wij mountainbiketochten die naast educatieve elementen ook sportieve en ontspannende elementen bevatten. Afhankelijk van leeftijd en conditie voert onze Kids route over het drielandenpunt naar de Zyclosteine van het Preusbos

  Wij bieden u begeleide mountainbike tourtochten met als aandenken foto- en videomateriaal. Met deze DVD kunt u de tocht nog eens herbeleven of herrinneringen ophalen. Ook ontvangt u van ons een .kml bestand. Met behulp van dit bestand kunt U via Google-earth of -Maps zien hoe het verloop of route van de tocht was.

  Wij regelen voor u ook het verblijf, MTB-huur, lunch en eventueel het complete arrangement va A tot Z.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Klik om de foto te vergroten...

  Vaals en omgeving kent heel veel culturele evenementen en bezienswaardigheden. Bij deze Culturele tochten begeleiden wij u langs buitengewone bezienswaardigheden en eventueel in combineren we de tour met culturele evenenementen. Te bedenken valt aan mountainbiketocht in combinatie met museum bezoek, of een mountainbike tocht door Aken (D), wat dacht u van een mountainbike tocht in combinatie met een cultureel evenement zoals Rurseefest, Kunstmarkt of een concert ? Afhankelijk van het tijdstip zoeken wij voor u de evenementen uit waaruit u kunt kiezen.

  Klik om de foto te vergroten...

  Een historie rijke omgeving, educatieve mountainbike tochten onder begeleiding van een gids met vertrekpunt Vaals. Vanuit Vaals begeleiden wij u langs historisch belangrijke bezienswaardigheden, monumenten en zaken met bijbehorende geschiedenis. Van Vaals naar Neutraal Moresnet (in 1816 onafhankelijk en neutraal verklaard.) Via Plombiërre het diverse monumenten volgt de route terug naar Vaals. We hebben verschillende historische tochten voor u in petto. Een kastelenroute waarbij we langs diverse kastelen fietsen zoals Kasteel Erenstein, Burg Willemstein, Burg Rode in Herzogenrath, Kasteel van Beusdael en EyneBurg (Kelmis België)en natuurlijk kasteel Vaalsbroek en Bloemendael. U kunt ook een Smokkelroute kiezen. Deze voert ons langs de historische smokkelroutes van het oude viergrenzenrijk en het historische 1200 m lange viaduct van Moresnet / Plombiëres.

   

  Klik om de foto te vergroten...

  Onze religieuze tocht voert u o.a langs kruiswegstasies, abdijen en kerken van Vaals, Moresnet en het Vijlenerbos. In Vaals bezoeken we de mariagrot en de kruiswegstasies als ook de Moresnet-Chapelle en de kruisweg. De route kan uitgebreid worden met een bezoek aan Abdij Val-Dieu in het Belgische Aubel (in 1216 opgebouwd door de monniken van de Cistercienzerorde.) De route verloopt via de kruiswegstasies in het Vijlenerbos, de Abdij Sint Benedictusberg via de Catharina kapel van Lemiers naar Museum Vaals alwaar de kruisweg en het museum bezocht kan worden. Als alternatief of uitbreiding op bestaande route bieden wij u routes naar de Amerikaanse militaire begraafplaats van Henri Chapelle (B) en Margraten.

   

  Klik om de foto te vergroten...

  Per seizoen hebben wij verschillende thematochten zoals in de lente de Bloesemtour, in de zomer de zomertour, in de herfst de Kleurrijke bostour en in de winter het Winter Wonderheuvellandtour. Fantastische routes door de mooiste natuurgebieden in Belgie, Duitsland en Nederland. Wat dacht U van een Moerastour in de Belgische Ardennen, of een Hoge Venn tour in het Duitse Eifelpark, of een panoramatour door het Zuid-Limburgse heuvelland? Wij voeren u langs prachtige natuurgebieden met de meest uiteenlopende vegitaties en vergezichten.

   

  Klik om de foto te vergroten...

  Ook aan de kinderen hebben wij gedacht. Zo begeleiden wij u en uw kind(eren) per mountainbike vanuit het historisch hart van Vaals naar o.a. het drielandenpunt in Vaals alwaar het Labyrint bezocht kan worden. Ook is er een speeltuin, taverne en zijn diverse andere sport activiteiten mogelijk. De mountainbike tocht zelf verloopt via het interactief natuurbelevingspad alwaar diverse activeiten en bezienswaardigheden zijn te ontdekken. Eventueel kunnen voor de kinderen ook andere mountainbike tochten georganiseerd worden waarbij spel, sport en natuur gecombineerd kunnen worden.

   

  Klik om de foto te vergroten...

  Tussen de menu gangen door mountainbiken we in uw gewenste omgeving in binnen- en buitenland. Onze begeleide culinaire tochten worden afgewisseld met diverse gangen telkens op andere locaties of in a gelegenheden. Wij organiseren zo voor u een tourtocht met wisselende culinaire evenementen. Wij garanderen u een onvergetelijke smulrijke en fantastische mountainbiketocht. Bij voorkeur dient deze tocht wel bij mooie weersomstandigheden gereden te worden.

   

  Klik om de foto te vergroten...

  De mooiste Burchten, kastelen, chateau's uit Zuid-Limburg en hun Duitse en Belgische regio verkennen? U gaat onder begeleiding de fanatstische bouwwerken bekijken. Ontelbare mooie architectonische hoogstandjes liggen verborgen in onze regio. Wij begeleiden u langs de meeste van deze nog bewoonbare unieke bouwwerken. Wij vertellen u tijdens deze tocht de historie van deze bouwwerken en begeleiden u door bossen en velden naar de volgende. Daar waar mogelijk en naargelang de behoefte bestaat de mogelijkheid een drankje of hapje te nuttigen in één van deze kastelen.

  Klik om de foto te vergroten...

  De Zuid-Limburgse regio vanuit de lucht en op de grond verkennen. Een unieke ervaring en nieuw in ons assortiment is ons Biking & Ballooning thema. In Samenwerking met FredAir verzorgen wij een onvergetenlijke dag. Laat u varen naar onbekende bestemming en per mountainbike zorgeloos terug begeleiden alwaar een goed ontbijt u staat op te wachten. Boek nu want vol is vol en het seizoen is maar kort. Van maart tot oktober bieden wij deze exclusieve mogelijkheid aan.

   

  Home:MTB-LAVA:Tracks & GPS data:Videos:Fotos:Weer info:Agenda:Nieuws:Contact
  MTB-LaVa.nl © 2009 •• R.Meekels