MTB-Lava koopjeshoek.

Nu in onze koopjeshoek: Fietsen, onderdelen of andere ATB/MTB gerelateerde zaken gaan we nu te koop aanbieden, althans zo lang de voorraad strekt. Deze keer bieden wij aan:

Op dit moment hebben wij een HaiBike Creed 5.60 voor u in de verkoop.

  • Bouwjaar Sept. 2016
  • Kleur: Zwart- Blauw
  • SRAM 1x11
  • 6000km
  • Continental X-King banden
  • DT-Swiss velgen
  • Carbon
  • Light Weight Hardtail bike
  • Incl. Garantie

Afbeeldingsresultaat voor haibike greed 9.60

Heeft u interesse in één van onze koopjes? doe dan een bod via: info@mtb-lava.nl o.v.v. koopjeshoek.

klik op foto voor vergroting..

MTB-Lava.nl stopt na 29 jaar met het begeleiden van Mountainbike tochten.

Europese bekende Tracks. GPS tracks zonder een verslag , hoogteprofiel of googlemap. Klik hier voor een overzicht.

Historie. Het is 1989, de uit Amerika overgewaaide rage krijgt vat op Nederlandse bodem. Een Giant Coldrock was onze eerste mountainbike. Al snel was het virus overgesprongen en nog sneller werden de eerste mountainbiketochten voor vrienden en bekenden georganiseerd in de Belgische Ardennen. In 1998 begon het naar meer te smaken. Meer enthousiaste-lingen sloten zich bij de club aan en er werden vervolgens dagtochten,weekenden, en zelfs weektochten georganiseerd.

Medio 2004 werdt het "commercieler" aangepakt en MTB-Lava.nl werdt geboren. Grenzen werden letterlijk verlegd, in binnen- en buitenland werden nieuwe Mountainbike regio's verkent en ontdekt.

We gingen verder en hoger. Dolomieten, Italie, Frankrijk , ja zelfs in Amerika organiseerden we mountainbike vakanties en tochten. Het werdt drukker en drukker. De uit de hand gelopen hobby combineren met een full time Job was lastig en werdt uiteindelijk een kwelling. Keuzes moesten gemaakt worden en heeft anno 2018 geresulteerd in het stoppen met het organiseren van Mountinbike vakanties en begeleide mountainbike tochten. Alleen nog voor de fun, alleen nog voor vrienden en kennissen. En daar ontbreekt het niet aan want in de afgelopen decenia hebben we veel, heel veel mountainbike tochten georganiseerd en daarmee ook heel veel vrienden gemaakt.

Wij willen onze klandizi dan ook van harte danken dat u voor ons gekozen heeft. Wij hopen, en weten het vrijwel zeker, dat ook u net zo veel genoten heeft als wij zelf. Tot ziens !

2017 Vignet nog steeds te koop via, www.natuurmonumenten.nl/mtb

MOUNTAINBIKEN IN DE NATUUR, BESTEL JE MTB VIGNET VOOR 2017 Mountainbikers die graag fietsen in de natuur en gebruik maken van routes van Natuurmonumenten kunnen hun MTB vignet voor 2017 bestellen via www.natuurmonumenten.nl/mtb. Het vignet kost ˆ12 en is geldig in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Nationaal Park Veluwezoom en het Bergherbos (Montferland). Vanaf 1 januari 2017 is het MTB vignet ook verplicht op de route in het Voorsterbos. Met een MTB vignet draag je bij aan het onderhoud van de routes en de natuur. Vignetplicht De MTB routes worden veel en intensief gebruikt en moeten voor ieders veiligheid en plezier goed worden onderhouden. Natuurmonumenten heeft daarom een vignetplicht ingesteld voor mountainbike- en ruiterroutes. Met de opbrengst kan Natuurmonumenten een groot deel van het onderhoud van de paden bekostigen en wordt geinvesteerd in nieuwe routes en faciliteiten voor MTB-ers. Het vignet is verkrijgbaar via de webshop van Natuurmonumenten en bij verschillende lokale verkooppunten. Onderhoud routes Natuurmonumenten beheert zo’n 200 km MTB routes en 250 km ruiterpaden. Omdat de MTB routes en ruiterpaden intensief gebruikt worden, is het voor de veiligheid en de natuur essentieel dat ze goed worden onderhouden. Routes worden daarom regelmatig gecontroleerd en bijgehouden. Laaghangende takken worden verwijderd en paden en bewegwijzering hersteld. Dit gebeurt in samenwerking met vrijwilligers van lokale MTB clubs. In 2016 is er groot onderhoud geweest op de route in het Bergherbos (Montferland) en is er in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen een nieuwe route geopend. In 2017 wordt er flink geinvesteerd in de routes van Nationaal Park de Veluwezoom. Veiligheid Om snel op te kunnen treden bij eventuele incidenten staan op bordjes langs de MTB routes codes. Aan de hand van die codes wordt bij incidenten een calamiteitenplanning in werking gesteld en afgestemd met de veiligheidsdiensten. Een extra service in 2017 is Save-Me, een online profiel met noodgegevens. Op de MTB vignetten van 2017 staat een qr-code en korte url van Save-Me. Wanneer dit profiel is geactiveerd en ingevuld, kunnen hulpverleners in geval van nood deze gegevens gebruiken. MTB-ers kunnen deze dienst een jaar gratis gebruiken. In de folder bij het MTB vignet staat hierover meer informatie. Korting voor leden van Natuurmonumenten Leden van Natuurmonumenten krijgen korting en betalen ˆ9,- voor het MTB vignet. Voor eenmalig gebruik is het ook mogelijk een dagpas (ˆ 5,-) of 2-daagse/weekendpas (ˆ7,50) aan te schaffen. Op een dagpas krijgen leden ˆ1,50 korting. De passen met ledenkorting zijn alleen te koop in de webshop of een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en niet bij lokale verkooppunten. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/mtb

 

Bekijk nu ons Promotie filmpje ook eens op YouTube.

MTB-Lava.NL op Twitter,Linkedin & YouTube

Laatste Nieuws? volg ons ook op social media zoals Linkedin en Twitter.


MTB Lava heeft nieuwe thematochten die o.l.v. een gids gereden kunnen worden.
Interesse om onder begeleiding te mountainbiken? Klik hier voor meer info..

Afgelopen periode organiseerde MTB-Lava met suc6 de volgende events:

Spa Ardennen B
Schevehutte Eiffel D
Beff Ardennen B
Rondje Limburg
Rondje Eifel
Dolomieten Sellaronda
Moab USA
Hoge Veluwe
Lombardije (Itale)
Dolomieten
Vaals-Rurberg-Vaals
Fringshaus, Indian Summer tourtocht
Vaals - Duitse Eifel
3 Landentour
Rond om Schinnen
Stammender bos en Daniken
Verkenningstochten Iseomeer
Panorama tour Heuvelland
Aachenerwald single track event
Lago Maggiore 8 dagen
Twee stuwmeren route, Eupen
Trippstadt, 3 dagen

Klik om de foto te vergroten...
Afgezien van de wekelijkse tourtochten in en rond de regio's van Landgraaf en Vaals organiseerd MTB-Lava regelmatig meerdaagse MTB-uitjes in binnen en buitenland.
MTB-LAVA's Gastenboek reglement
en doelstellingen:

Gastenboek is geen chatboek
Misbruik wordt gestraft via melding aan provider en blokkering IP nummer.
IP nummer logging
Alleen voor LAVA boodschappen
Voor LAVA recenties
Voor LAVA mededelingen
Voor LAVA contacten................meer

Home:MTB-LAVA:Tracks & GPS data:Videos:Fotos:Weer info:Agenda:Nieuws:Contact
MTB-LaVa.nl © 2009 •• R.Meekels